Liteway Elementum Pack Ultra 50L (2024)

640 g

Liteway Elementum Pack Ultra 50L (2024)

  • Doprava zdarma

8 290 

Vylepšený model oblíbeného batohu od značky Liteway. Elementum 50 je ultralehký bezrámový batoh na víkendové přechody. Pokud se ale ultralightu věnuješ již delší dobu a výbavu máš opravdu vyladěnou, zvládneš s ním i delší treky. Batoh je konstruován z extrémně odolného a nepromokavého materiálu Ultra200X.

Katalogové číslo: - Kategorie: Štítek:
Tabulka velikostí Způsoby a doba doručení 🚚
Objem: 50 litrů

Popis

„Nová vylepšená verze ultralehkého batohu s objemem 50l.”

Elementum 2024

Nová řada nejoblíbenějšího modelu z dílny Liteway, která byla prověřena stovkami hikerů. Je to spolehlivý parťák na víkendové přechody, ale i delší treky.

Vylepšený model má změněný materiál vnějších kapes. Zadní strečová kapsa, boční kapsy a ramenní kapsy jsou nyní z odolného strečového materiálu UltraStretch. Batoh nyní disponuje odnímatelnými balančními popruhy. Došlo také k menší změně proporcí bederního pásu a posunutí bederních kapes směrem dopředu pro pohodlnější manipulaci. Nadále zůstává jednoduchý osvědčený design, nepromokavý materiál, oka pro připevnění gumiček…

Batoh je dostupný ve třech velikostech:

  • Small – 45 cm (většinou pro osoby s výškou do 170 cm)
  • Medium – 50 cm (většinou pro osoby s výškou 170 – 180 cm)
  • Large – 55 cm (většinou pro osoby s výškou nad 180 cm)

Délka uvedená u velikostí je vzdálenost od horní strany ramenních popruhů po spodní stranu batohu.

Bezrámová konstrukce

To, že záda batohu nejsou zpevněna pevným rámem je částečně výhoda i nevýhoda. Hlavní výhodou je ušetření hmotnosti na ne zcela nutné části batohu. Člověk si ale musí se skládáním věcí do batohu dát více záležet, aby ho hranaté předměty netlačily do zad. Pokud ale batoh dobře nabalíš, je opravdu pohodlný. S trochou cviku to pro tebe začne být hračka a bezrámovost budeš vnímat jako velké pozitivum.

Díky bezrámové konstrukci a minimalistickému designu se hmotnost batohu dostala na neskutečných 570 gramů.

Nám se osvědčilo dávat k zádům batohu do obdélníku složenou nafukovací karimatku nebo EVA karimatku (26 g).

Druhou možností, jak si zajistit pohodlná záda, je připevnit podsedák nebo poskládanou pěnovou karimatku zvenku na záda, a to pomocí gumiček, které k batohu připevníš díky okům na stranách batohu. Vytvoříš si tak vnější polstrování a zároveň budeš mít podsedák stále po ruce.

Vychytávky

Minimalistický design – batoh má jednu hlavní komoru s roll-top zavíráním a příčným popruhem pro další kompresi nebo připevnění vybavení. Díky tomu si jednoduše přizpůsobíš výšku batohu podle jeho naplnění.

Široké ramenní popruhy – obzvláště u bezrámového batohu oceníš široké, pohodlné a příjemně polstrované ramenní popruhy jako má Elementum.

Boční kapsy – kapsy po stranách batohu jsou strečové kapsy z materiálu UltraStretch, které s přehledem pojmou i 2 l láhev.

Zadní strečová kapsa – na zadní straně batohu je prostorná kapsa z materiálu UltraStretch. Je ideální na nepromokavou bundu, toaletní lopatku, kolíky a podobné vybavení. Další možnost pro připevnění lehkého vybavení/oblečení nabízí stahovací gumičky, které jsou na vnější straně této kapsy. Gumičku můžeš ale taky jednoduše odejmout a nechat doma, nebo připevnit jinam.

Připevnění pěnové karimatky – na spodní straně má batoh připravené 2 paracordy se stahovací součástkou Lineloc. Zde si můžeš jednoduše připevnit pěnovou karimatku nebo jiné vybavení.

Pohodlný bederní pás s kapsami – prostorné kapsy na bederním popruhu pojmou i větší smartphone. Zipy na těchto kapsách jsou voděodolné. V kapsách je také klip k přichycení klíčů nebo peněženky.

Strečové kapsy na ramenních popruzích – na obou ramenních popruzích najdeme prostornou kapsu z odolného strečového materiálu UltraStretch. Tyto kapsy jsou ideální na menší smartphony, sluneční brýle, sladkosti, kapesníky a další drobnosti, které chceš mít neustále po ruce.

Stahovací gumičky po stranách – pro připevnění vybavení po stranách jako trekové hole, pěnová karimatka apod. poslouží stahovací gumičky s Linelocy.

Kompatibilita s hydrovaky – uvnitř batohu je poutko pro zavěšení hydrovaku, mezi ramenními popruhy pak najdeme otvor pro vedení hadičky.

Nastavitelný hrudní popruh – hrudní popruh si můžeš posouvat směrem nahoru a dolů nebo jej v případě potřeby odejmout a nechat doma.

Balanční popruhy – batoh je vybaven odnímatelnými balančními popruhy, díky kterým sí můžeš batoh přitáhnout více k tělu a lépe tak pracovat s jeho těžištěm.

Technické parametry

  • Hmotnost batohu – 570 gramů (bez gumiček a odnímatelných popruhů)
  • Celková hmotnost – 640 gramů
  • Celkový objem – 50 l
  • Objem vnitřní komory – 37 l
  • Objem zadní strečové kapsy – 6 l
  • Objem bočních kapes – 2 x 2 l
  • Objem kapse na ramenních popruzích – 2 x 0,5 l
  • Objem kapes na bederním pásu – 2 x 1 l
  • Nosnost batohu – do 12 kg

Materiály

Batoh je konstruován z materiálu Ultra200X, strečové kapsy jsou z odolného UltraStretch, zipy od firmy YKK a přezky od Woojin Plastic.

Ultra200X je nástupce materiálu Ultra200. Jde o extrémně odolný, ale stále lehký nepromokavý materiál. Tento materiál je z velké části vyroben z UHMWPE (Ultra-high-molecular-weight polyethylene – neznačkové dyneema vlákno) a má pozoruhodný poměr pevnosti a hmotnosti. Vlákna UHMWPE jsou 15x pevnější než kvalitní ocel, lehká, odolná vůči oděru, voděodolná a odolná vůči UV záření a chemikáliím.

Jedná se o jeden z nejpevnějších laminovaných materiálů na batohy s nízkou hmotností, který je v současné době na trhu. Hlavní materiál (tkanina) batohu je 100% nepromokavá, ale věnuj prosím pozornost tomu, že švy batohu nejsou utěsněné. To znamená, že batoh není plně nepromokavý.

Další informace

Hmotnost 640 g
Barva

,

Velikost batohu

, ,

Materiály

, , , ,

Doporučená max. zátěž

12 kg

Objem

Mladá ambiciózní značka z Ukrajiny, která se specializuje výhradně na ultralehké batohy, stany a tarpy. Všechny produkty jsou šity ručně v malé dílně ve městě Kryvyj Rih. Liteway pečlivě sleduje trendy ve světě ultralightu a své vybavení neustále upravuje, vylepšuje a šije z nových a lepších (pokud možno recyklovaných) materiálů. Se zakladatelem Evgenem jsme se osobně už potkali a je to velmi energický, do ultralightu nadšený chlapík.

Liteway Elementum Pack Ultra 50L (2024)

Chci koupit

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků nás doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
Podívej se na naše recenze na Heurece.

Téměř celé ultralight vybavení mam z gramina, a určitě nenakupuji naposledy. E-shop nenabízí žádnych bambilion nesmyslných produktů, pouze kvalitní a funkční zboží, takže se nakupuje lehce :)
Anonym, před 5 měsíci
Bez připomínek, vše funkční, děkuji, TOM
Anonym, před 5 měsíci
vstřícné a rychlé jednání při výměně zboží
Anonym, před 5 měsíci

×