Do desátého dílu k nám dorazil Jan Haráč – spoluzakladatel značky Patizon. Vtipné historky, i když jich má Honza opravdu hodně, šly tentokrát stranou. Bavili jsme se totiž opravdu do hloubky o jednom z nejdůležitějším kousků vybavení 🏕️, a to o spacácích.
Kde nás můžeš poslouchat?
Kompletně jsme prošli všechny parametry peří, látek a výběr spacáku. Zmínili jsme nejčastější mýty a nakousli otázky s nejasnou odpovědí jako hydrofobní peří a normové testování.
Padla spousta informací a rad, které se jen tak někde nedočteš. Část rozhovoru jsme zaměřili na to, jak to dělají v Patizon. Jak přemýšlí o výrobě a inovacích ⚙️, jak probíhá výroba v Česku 🇨🇿 a kam se bude nadále ubírat jejich produktové portfolio.
Pokud jsou pro tebe spacáky španělskou vesnicí, tenhle díl pro tebe bude spásou! Dej nám vědět, jak tě tenhle speciál bavil a jestli ses dozvěděl něco nového / užitečného, díky! ✌️
Omrkni produkty Patizon u nás na webu 💚 👉 https://bit.ly/peri-od-patizon
📖 KAPITOLY
00:00 – Úvod
01:25 – Kdy a kde vznikl Patizon?
09:00 – Prvovýstupy v horách a vývoj spacáků
13:33 – Další vysokohorské ambice
15:40 – Sbírání inspirace pro inovace
18:27 – Výroba v Česku
24:14 – Peří vs syntetika
28:20 – Peří a vlhkost
31:45 – Co potřebuji vědět pro výběr spacáku
33:45 – Normové teploty a realita
40:40 – Parametry peří – plnivost, prach/pírka
45:50 – Kachní vs husí peří
49:30 – Hydrofobní peří
52:32 – Certifikáty peří, udržitelnost a minimalizace dopadu na životní prostředí
01:01:00 – Jak vybrat velikost / délku spacáku
01:06:24 – Důležité vlastnosti pro látku spacáku
01:10:26 – Konstrukce komor
01:16:53 – Péče a údržba péřového spacáku
01:23:38 – Další prostor pro inovace ve spacácích
01:27:03 – Novinky od Patizon v blízké i vzdálené budoucnosti
01:35:11 – Závěr
Jsi už třetí den na treku a pod tíhou batohu a ztěžklých noh se pomalu…
Číst víceNevíš, kam vyrazit na svůj další dálkový trek? Mrkni na náš článek s tipy na…
Číst víceJak číst horskou předpověď? S meteorologem a průvodcem Ondřejem Brambusem řešíme modely, radar, spolehlivost v…
Číst více
Komentáře