18. 03. 2022

#1 Kungsleden Trail – 440 km švédskou divočinou – Martin Benc

David Czempka

Před několika dny jsme vydali první díl našeho podcastu s názvem Život na treku 👣 na téma treky a dálkové přechody. Na pokec k nám dorazil náš kamarád, ambasador a nadšenec do dálkových treků Martin Benc.

Bavili jsme se o přechodu švédského treku Kungsleden 🇸🇪. Společně jsme kompletně prošli přípravy, navigaci, doplňování zásob, přejezdy lodí a nezapomenutelné zážitky z cesty. No prostě vše, co se ti hodí vědět, než na Kungsleden vyrazíš také.

Kde nás můžeš poslouchat?

Příjemný poslech 🎧! Dej nám vědět, jak se ti první díl líbil.

⬇️ ODKAZY

🙎‍♂️ MARTIN BENC

📖 KAPITOLY

  • 00:00 – Úvod
  • 00:46 – Představení treku
  • 03:45 – Komu by Martin Kungsleden doporučil?
  • 05:48 – Fyzická příprava na dálkové treky
  • 09:35 – Popis terénu
  • 10:46 – Proč Kungsleden?
  • 12:40 – Jak se dostat na začátek treku?
  • 13:55 – Vybavení
  • 17:29 – Kdy vyrazit na Kungsleden?
  • 20:18 – Jídlo a doplňování zásob
  • 23:00 – Dá se na treku sehnat pivo a za kolik?
  • 24:46 – Kolik dní zabere přechod treku a itineář kilometrů
  • 31:42 – Přejezdy lodí přes jezera
  • 37:24 – Značení trasy a navigace
  • 39:55 – Chaty
  • 41:25 – Nabíjení elektroniky
  • 43:22 – Přístřešky a otevřené chaty
  • 44:58 – Rezervace noclehu v chatách
  • 46:28 – Poslední divočina v Evropě?
  • 48:26 – Placení chat a přejezdů jezer
  • 49:23 – Nejsilnější momenty z přechodu
  • 51:45 – Těžký návrat domů
  • 53:20 – Celkové náklady
  • 54:57 – Proč Martin chodí dálkové treky?
  • 57:14 – Závěr

No a proč vlastně podcast?

Sami často hledáme nějakou inspiraci, kam vyrazit, nebo sháníme konkrétní informace k danému treku. Když ale čumíme celý den do monitoru, chceme si dát trochu voraz a ne trávit další čas čtením článků. Mnohem raději si pustíme něco do uší a jdeme se proběhnout do lesa nebo alespoň projít. Podcasty si krátíme chvíle v autě, ve vlaku, no prostě si na nich ujíždíme. Dle nás je u nás minimum audioobsahu na téma treků, proto jsme se rozhodli do toho sami prásknout.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

Přejít na blog

×